Home
Leerzin coaching
Kernvisie methode
Werkwijze & Methode
Voor jou, je ouders & opvoeders leerkracht
Informatie & tips
Contact
Nieuws en Agenda
Leerzin projecten
www.leerzin.nl
Anders leren kan, anders leren mag
Nieuws en Agenda
RSS
project fietstunnel 'Verbinding en Verbeelding'
2016/03/29 15:37:28

Fietstunnelproject  Verbinding en Verbeelding 

Atelier In-perspectief (Ginny Rentmeester) en Leerzin Coaching (Elisabeth Hijweegen) zijn de initiatiefnemers van het dorpsproject Verbinding en Verbeelding waarvoor in september 2015 de basis is gelegd.

De ‘verbindings’ fietstunnel nabij ’s-Heer Arendskerke is op dit moment een sombere onaantrekkelijke fietsomgeving en geen visite kaartje voor de entree naar het dorp. Het tunneltje wordt door jong en oud ervaren als een smerige en onveilige plek. Hier willen we met elkaar verandering in aanbrengen.

Onze doelstelling: samen met zoveel mogelijk dorpsbewoners van ’s-Heer Arendskerke en Eindewege de fietstunnel in de meivakantie 2016 (25 april t/m 6 mei) voorzien van een kleurrijke muurschildering.

Vele aspecten komen in dit project samen;

·         de inwoners worden actief betrokken bij het verbeteren van de eigen leefomgeving,

·         jong en oud ontmoeten elkaar, werken samen en leren van elkaar,

·         de deelnemers worden uitgedaagd om hun creatieve verbeelding tot uiting te laten komen,

·         de deelnemers  maken kennis met verschillende muurschilderstijlen en de betekenis en waarde hiervan (lezing door een kunstenaar),

·         educatie middels diverse workshops voor alle leeftijden over ontwerpen, creativiteit en verbeelding

Iedereen kan binnen zijn of haar mogelijkheden bijdragen in de voorbereiding- en/of uitvoeringsfase van het project. Huis aan huis is er een flyer bezorgd met aan de achterzijde ‘de uitslag van de tunnel’ waarop men naar hartenlust een ontwerp kon maken voor de muurschildering. Inmiddels heeft er een inspirerende lezing van Barre Verkerke plaatsgevonden en hebben een aantal enthousiastelingen deelgenomen aan de voorbereidende brainstorm- en ontwerp workshops. Hieruit zijn mooie ideeën (vertaald naar moodboards en schetsen) naar voren gekomen. De terugkomende thema's proberen we nu met elkaar te verbinden.

 

 

foto fietstunnel.jpg 

schrijf en schilder workshop
2014/10/13 18:29:52
Leerzin Coaching en In-perspectief hebben diverse workshops voor kinderen van groep 7 en 8 ontwikkeld. In de workshops wordt de creativiteit en fantasie van de kinderen op verschillende manieren geprikkeld en uitgedaagd worden. Het plezier in het spelen met taal en kleur staat voorop.
We trappen af met de kennismakings schrijf- en schilderworkshop 'Suprise letters'. Deze is gepland op maandag 17 november van 15.30 tot 17.00 uur. De kinderen gaan stoeien met taal, verf en kwast. Ervaring met schrijven en schilderen is niet nodig want je wordt begeleidt door vakkrachten. Kom gewoon en laat je verrassen.
groepstraining 'Ik leer leren' start in september (voor groep 7 , 8 en brugklassers)
2014/06/17 13:39:17
  • De groepstraining  ' Ik leer leren ' start bij voldoende aanmeldingen in de 1e week van september 2014
De exacte datum en locatie van de trainingen wordt nog bekend gemaakt. 
Behoefte aan meer informatie of aanmelden? Bel of stuur een email naar Leerzin Coaching.  

 

Bal-A-Vis-X® trainingsprogramma
2014/06/17 12:10:23
 Nieuw: 
Vanaf oktober 2014 zal ik tijdens de begeleiding van de kinderen ook gaan werken met het Bal-A-Vis-X® trainingsprogramma.
Deze afkorting staat voor:
Balance
Auditory
Vision
Exercises
Deze ritmische gooi- en vang oefeningen bevorderen de samenwerking van de beide hersenhelften. (vooral belangrijk voor de rechtsgeoriënteerde denkers (beelddenkers.)
Deze oefeningen hebben een zeer positief effect op de leeractiviteiten van kinderen (concentratie, focus en energiebeheersing)
Er zijn veel overeenkomsten met braingym, maar Bal-A-Vis-X® is breder inzetbaar.
4 Totaal items


Nieuws
Agenda
Juni, 2014
Oktober, 2014
Maart, 2016