Home
Leerzin coaching
Kernvisie methode
Werkwijze & Methode
Voor jou, je ouders & opvoeders leerkracht
Informatie & tips
Contact
Nieuws en Agenda
Leerzin projecten
www.leerzin.nl
Anders leren kan, anders leren mag
Inspiratie

De Pinterest pagina van Leerzin Coaching: 
http://www.pinterest.com/leerzincoaching

Grubbla een piekermonster

Maak van restjes stof een eigen piekermonster voor je kind.
Grubbla is een Zweeds woord voor piekeren, mijmeren en diep nadenken. Grubbla een handgemaakt vriendje, dat je kind zelf ontwerpt. De Grubbla weet raad met grote en kleine zorgen. Ben je niet zo creatief of heb je geen tijd, dan kun je hem ook bestellen via de website van Grubbla: www.grubbla.nl

Dromenvanger (dream catcher)
Een dromenvanger hang je boven je bed en het web vangt de nare dromen. Langs de veertjes glijden de dromen naar beneden en daarna drogen ze op in de ochtendzon.
 Fijne dromen gaan via de touwtjes en kralen naar het midden van het web en van daaruit terug naar de persoon die onder de dromenvanger slaapt. http://plazilla.com/maak-je-eigen-dream-catcher

Piekerdoosje
Alle kinderen piekeren wel eens. Vooral heel gevoelige (sensitieve) kinderen denken veel na over wat zij zien en beleven. Soms kunnen zij hierdoor moeilijk in slaap komen, gedachten blijven rondspoken. 
Om iets te doen met de piekergedachten van je kind, kan je samen een ‘piekerdoosje’ maken. Kinderen vinden het meestal fijn om met hun handen bezig te zijn. Laat ze een doosje mooi versieren.
Neem voor het slapen gaan de tijd om met je kind te bespreken of hij of zij zich ergens druk over maakt of zich zorgen maakt. 
Denk er nog maar even aan, open het piekerdoosje en stop deze gedachten erin. Het dekseltje mag weer dicht en geef het doosje maar een mooie plek in de slaapkamer. Van een afstandje kan je kind naar het doosje met piekergedachte kijken. De piekergedachten zitten niet meer in het hoofd maar in het doosje.

Dromendoosje
Zoek met je kind een mooi doosje uit. Laat je kind het doosje beplakken met mooi papier of een zachte stof en verder versieren met knoopjes, lintjes en glimmers.
In het doosje stoppen de kinderen hun wensen, dromen en ideeën. (plaatjes, tekeningen, verhaaltjes) Het zou toch prachtig zijn wanneer de dromen uit gaan komen. Kijk er af en toe eens in en bedenk samen met je kind hoe het deze droom of dit idee kan verwezelijken.

Experimenten voor nieuwsgierige kinderenAvontuurlijk op de Oosterschelde
Gastdocent
Schrijfatelier
Inspiratie